Geschiedenis
Amstaffclub Antwerpen VZW is een club die in oktober 2013 is opgericht door enkele gelijkgezinde stafford liefhebbers. Uit deze voorliefde is het idee ontstaan om met meerdere eigenaars af te spreken om wandelingen te gaan maken. In diezelfde maand werd de facebookgroep "Amstaffclub Antwerpen" opgericht.
Gestaag begon het aantal leden te groeien op de facebookgroep en werd het tijd om weer wandelingen te organiseren.
De eerste wandelingen waren er zo'n 8-tal honden aanwezig, maar door positieve mond op mond reclame van de wandelingen groeide de groep sneller dan gedacht. Daardoor zijn de beheerders gestart met 2 wandelingen per maand te organiseren. Zo werd het aanbod vergroot en kregen meer eigenaars de kans om eens een keertje mee te gaan met een grote hoop honden.
Door de grote groei heeft het huidig bestuur beslist om de club om  te vormen tot een officiële vzw. Sinds Juni 2014 is Amstaffclub Antwerpen dus niet enkel een Facebookgroepje maar ook een officiële club/vzw. Door deze stap te nemen hebben we ons aanbod in snacks, kledij,... enorm kunnen vergroten. Alsook werd het mogelijk om sponsors aan te trekken. Intussen werken we samen met enkele goede sponsors die bijdragen tot de goede werking van onze club en ervoor zorgen dat wij een extraatje kunnen voorzien voor al onze leden.
Intussen draait onze club op volle toeren, de enige droom die we nog willen verwezenlijken is het opstarten van een eigen hondenschool om zo ook hondensporten specifiek voor sterke rassen aan te bieden.