Wandelreglement

 1. Kom op tijd! Het vermelde vertrekuur wordt stipt gerespecteerd.Daarom vragen we om 15 minuten voor aanvang aanwezig te zijn. Dus indien je vertraging oploopt gelieve een begeleider te verwittigen. De gegevens van de begeleiders vindt u terug bij de aankondiging van de wandeling.
 2. Wandelingen zijn gratis en zonder inschrijving toegankelijk tenzij anders vermeld.
 3. Loopse teven zijn ten strengste verboden!
 4. Honden zijn verplicht aangelijnd!
 5. Iedereen is welkom op een wandeling, andere hondenrassen dan onze doelgroep zijn ook toegelaten.
 6. Men heeft vrije keuze in het gebruik van halsbanden mits correct gebruik. Indien er wordt vastgesteld dat een halsband op een verkeerde/kwetsende manier wordt gebruikt zal men een vervanging van deze halsband moeten voorzien. Flexi lijnen zijn niet toegestaan.
 7. Voor honden die ruimte nodig hebben wordt er gevraagd om een geel lintje te bevestigen aan de leiband. In erge maten is het verplicht om een muilband te gebruiken. Indien de begeleiders merken dat een hond niet goed onder controle is of te fel reageert kunnen de begeleiders de eigenaar verplichten een geel lintje te gebruiken of om een muilkorf te gebruiken.
 8. De begeleiding van de wandeling gebeurt door de leden van het bestuur en door begeleiders die zijn aangeduid door het bestuur. Zij dienen als enige aanspreekpunt tijdens wandelingen.
 9. De instructies van de begeleiders dienen ten allen tijde te worden gerespecteerd en naar behoren te worden uitgevoerd.
 10. De aanwezige bestuursleden hebben steeds het laatste woord, na een beslissing is er geen discussie mogelijk!
 11. Tijdens de wandelingen gedraagt men zich op een correcte manier, je volgt de wettelijke regels (poep opruimen, hond aangelijnd, geen geluidsoverlast,...) Indien er problemen met reacties zijn van buitenstaanders wordt hier niet op gereageerd, escaleert het probleem verwittig dan een begeleider deze zal het probleem op een correcte manier oplossen.
 12. Leden van Amstaffclub Antwerpen VZW zijn standaard verzekerd tijdens een wandeling.
 13. Amstaffclub Antwerpen VZW noch zijn bestuurders of begeleiders zijn niet aansprakelijk voor diefstal, gebeurlijke ongevallen of schades.
 14. Bij overtreding van het reglement behoudt Amstaffclub Antwerpen VZW en zijn bestuurders/begeleiders het recht om verzekering niet te laten gelden en om mensen van een wandeling te verwijderen.
 15.  Door deel te nemen aan de wandelingen geeft men automatisch de goedkeuring aan Amstaffclub Antwerpen VZW , om de genomen foto's te publiceren op de facebook en website van Amstaffclub Antwerpen VZW
 16. Wandelingen worden verplaatst naar een latere datum bij stormweer en temperaturen boven 30 graden.